2015 m. balandžio 26 d., sekmadienis

Galetta su smidrais ir feta

Prisipažinsiu - Smidrus ragavau ir su jais ką nors gaminau pirmą kartą. Pasidaviau ir aš tai madai ir smalsumui. IR MAN PATIKO!!!! Tiesa, kažką padaryti iš produkto kurio net skonio neįsivaizduoji, nėra lengva, bet su Šeimos Galva susižvalgę nusprendėm, kad pirmam kartui užtenka druskos ir pipiriukų ir buvo visai neprašauta su prieskoniais!






Vienam pyragui Jums reikės:


  • Galetos tešlos (neišsiplėsiu, jos receptą galite rasti čia, pakeičiau ją tik tiek, kad dėjau po 2 a.š. druskos ir cukraus)
  • Ryšulėlis smidrų  (maksimoj pirkau fasuotus po 450 g.)
  • Fetos (pabandymui pirkau Vilkyškių pieninės ir likau sužavėta)
  • Druska
  • Pipirai
  • Kiaušinis aptepimui
Dar siūlau pačiam gale užbarstyti Džiugo ar parmezano, aš neturėjau, bet manau, kad čia puikiai turėtų tikti!

Smidrus nuploviau ir daržovių skustuku suraikiau į plonas juosteles. Iškočiojau tešlą ir sudėliojau iš jų tarsi paukščiukų lizdelį (kažkur 5 cm nuo krašto!) , kurio viršuje išdėliojau kubeliais pjaustytą fetą, pabarsčiau druska, pipirais (jei vis dėl to turit Džiugo ar parmezano, būtent dabar siūlyčiau jį panaudoti!). 



Užlenkiam kraštus, juos patepam plaktu kiaušinuku ir šaunam i 180 C įkaitintą orkaitę. 40 min. 



Paprasta, greita ir gardu! Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą